Anyaúristen

Anyaúristen

Bezárva a babával

2018. január 08. - Anyaúristen

 

Ma szóba került a baba-mama klubban, hogy ki hány éve van otthon a gyerkőccel és hogy egy idő után mennyire hiányoznak a felnőtt dolgok. Én a magam három és fél évével az élbolyba tartozok és bevallom őszintén, voltak olyan időszakok, amikor szívem szerint visítottam volna, mint a vett malac a bezártságtól.

 

Persze ennek az időszaknak is van jó oldala, például, hogy minden kimozdulás élménnyé válik. Eleinte pusztán az a tény, hogy kimozdulhattok a négy fal közül fel tudja dobni az ember napját. A nagyobbik fiam január közepén született és az orvos az influenza szezon miatt azt javasolta, hogy hat hétig ne vigyem ki. Ez azt jelenti, hogy márciusig bent dekkoltunk a lakásban, maximum az ablakból figyelgettük a külvilágot. Aztán ahogy növögetett a babám és egyre több helyre jutottunk el, úgy nyílt ki a világ neki is és újra nekem is.

Megtanulod értékelni az énidőt. Nagyon. Mindegy, hogy egy habfürdő, fodrász, mozi, vagy végre van egy kis időd sportolni, biztos hogy olyasmit fogsz csinálni, amihez igazán kedved van és feltölt energiával.

Amennyiben eddig teljesen spontán élted az életed, most biztos, hogy megtanulod megszervezni a napjaitokat. Például ha hétfőn az időjárás jelentésben az szerepel, hogy szerdától esni fog, akkor kedden biztosan elmentek a játszóra is, mert tudod, hogy legalább egy napig bent kell majd kuksolnotok. De ugyanez igaz a napirendre. Nem kell, hogy óramű pontosságú legyen, de ha tudod a totyogódról, hogy a délelőtti közös program után már fáradt, akkor nem mentek el nagybevásárlásra,mert hátha ma nem ordítja végig az egészet. De, végig fogja.

A sok egyforma nap előhozza az ember kreatív énjét. Sosem hittem volna, de a kisfiam kedvéért összekaptam a rajztudásom, és amíg délután alszik én az aktuális meséből rajzolok neki színezőt, vagy a kalózok kincses térképét, de lufiarcban is egész jó vagyok már.

Végül, de nem utolsósorban: soha többet nem lesztek ennyit együtt. Most te igényelnél több személyes teret, de ahogy nő a gyermeked úgy fog ő is napról napra önállóbb lenni. Ez az időszak egyszerre nagyon hosszú és nagyon rövid, próbáld meg minden percét széppé tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://azanyauristen.blog.hu/api/trackback/id/tr5213558979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása